[Tr]_PuNiShErS_[Tr]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[Tr]_PuNiShErS_[Tr]

TrRap Forum ve Paylaşım Alanı


 
AnasayfaPortalliLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 2 yıl dayanabilen ekmek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
By_Eldorado

ADMİNİSTAROR


ADMİNİSTAROR
By_Eldorado


Erkek
Mesaj Sayısı : 195
Yaş : 30
Nerden : Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu
İş/Hobiler : Pc oyunları oynamak-sevdiğim filmlere bakmak-tv islmek...
Lakap : Bulamadm
<i><b>REP PUANI</b></i> :
2 yıl dayanabilen ekmek Left_bar_bleue50 / 10050 / 1002 yıl dayanabilen ekmek Right_bar_bleue

<b><i>PAYLAŞIM</b></i> :
2 yıl dayanabilen ekmek Left_bar_bleue56 / 10056 / 1002 yıl dayanabilen ekmek Right_bar_bleue

Kayıt tarihi : 27/12/07

2 yıl dayanabilen ekmek Empty
MesajKonu: 2 yıl dayanabilen ekmek   2 yıl dayanabilen ekmek EmptyC.tesi Ara. 29, 2007 12:46 pm

TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyacı doğrultusunda, yürütülmüş olan proje çalışmaları kapsamında 2 yıl dayanabilen, vitamin ve minerallerce zenginleştirilmiş ekmek formülasyonu geliştirdi.

Başta doğal afet ve savaştan etkilenen insanlar olmak üzere ülke savunmasında görev alan ordunun savaşta veya karargah dışı hizmet durumunda günlük tüketilen ekmek dışında dayanıklı ekmeğe ihtiyacı bulunması bu projenin hayata geçirilmesindeki en büyük etken.

İlk sırada Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinde konu ile ilgili araştırmalara uzun yıllar önce başlandığı belirtilirken, büyük bir askeri güç barındıran Türkiye’de bilimsel verilere dayalı ayrıntılı bir çalışmanın daha önce yapılmadığına dikkat çekildi.

İthal edilen ekmek formülünün ise Türk askerinin damak tadına uygun olmadığı için kullanılmadığı bu nedenle özellikle TSK’nın ihtiyacı doğrultusunda TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi Marmara MAM’da 2 yıl dayanıklı ekmeğin üretildiği ifade edildi.

Ayrıca deprem, sel gibi doğal afet durumlarında da tüketilmek üzere kullanılabilecek olan dayanıklı ekmeğe büyük ihtiyaç duyulduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizin, özellikle İstanbul’un deprem kuşağı üzerinde yer aldığı düşünülürse dayanıklı ekmek formülasyonu geliştirilmesi ve üretiminin çok önem kazandığı anlaşılacaktır. Ülkemizde ekmek çok önemli bir besin kaynağı olduğu için ekmeğin vitamin ve minerallerce zenginleştirilmesi dayanıklılığının yanı sıra doğal afet durumlarında beslenme açısından da çok faydalı olacaktır. Bu gerekçelerden hareketle yürütülmüş olan proje çalışmaları kapsamında uzun süre dayanabilen, vitamin ve minerallerce zenginleştirilmiş ekmek formülasyonu geliştirilmiştir.”

KONSERVE EKMEK

“Retort Pouch” olarak adlandırılan 3 katmanlı (polyester/Al/polipropilen) özel plastik torbalarda ambalajlanan ekmek, özel plastik torbalara konulan hazır yemeklerin konserve teknolojisine benzer bir şekilde korunuyor.

Ekmeğin konulduğu torbalar, vakum altında kapatılarak yüksek basınç altında “otoklav” adı verilen cihazlarda sterilize ediliyor. Sterilizasyon işlemi ekmeğe en az 2 yıl raf ömrü sağlıyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
2 yıl dayanabilen ekmek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
[Tr]_PuNiShErS_[Tr] :: GÜNCEL HABERLER :: Dünya'dan Haberler-
Buraya geçin: