[Tr]_PuNiShErS_[Tr]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[Tr]_PuNiShErS_[Tr]

TrRap Forum ve Paylaşım Alanı

AnasayfaPortalliLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Alman hastanın hayatını Türk doktorlar kurtardı

YazarMesaj
By_Eldorado

ADMİNİSTAROR

ADMİNİSTAROR
By_Eldorado

Erkek
İş/Hobiler : Pc oyunları oynamak-sevdiğim filmlere bakmak-tv islmek...
Lakap : Bulamadm
<i><b>REP PUANI</b></i> :
Alman hastanın hayatını Türk doktorlar kurtardı Left_bar_bleue50 / 10050 / 100Alman hastanın hayatını Türk doktorlar kurtardı Right_bar_bleue

<b><i>PAYLAŞIM</b></i> :
Alman hastanın hayatını Türk doktorlar kurtardı Left_bar_bleue56 / 10056 / 100Alman hastanın hayatını Türk doktorlar kurtardı Right_bar_bleue

Alman hastanın hayatını Türk doktorlar kurtardı Empty
MesajKonu: Alman hastanın hayatını Türk doktorlar kurtardı   Alman hastanın hayatını Türk doktorlar kurtardı EmptyC.tesi Ara. 29, 2007 12:31 pm

KALAN ömrünü bol güneşli, temiz havada geçirmek için Türkiye'ye gelen ve 5 yıl önce İzmir'in Seferihisar İlçesi Sığacık mevkiinde bir pansiyonda yaşamaya başlayan 68 yaşındaki Alman Gustav Schwarzmaler'in hayatını Türk doktorlar kurtardı.

Şiddetli bel ve karın ağrısı şikayetiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Schwarzmaler'in karın aortası ile sol bacağına giden ana damarında yırtıklar ve buna bağlı iç kanama saptandı. Alman hasta acil ameliyata alınırken, Doç.Dr. Özalp Karabay, “İki büyük damarda iki yırtıkla hastanın operasyona kadar yaşaması mucize. Bir yırtıkla bile hastalar kaybediliyor. Hastamız çok şanslıymış” dedi.

Almanya'nın Münih kentinde taksi şoförü olarak çalışan Gustav Schwarzmaler 3 kez yaz tatillerini Sığacık'ta geçirdi. Ege'nin en güzel koylarına sahip Sığacık'a aşık olan Schwarzmaler, emekli olup buraya yerleşmeye karar verdi. Nitekim 5 yıl önce Almanya'da emekli olup, evini barkını bırakan Türk dostu, soluğu Sığacık'ta aldı. Tatilde gelip kaldığı pansiyona yerleşti, ‘devamlı’ müşterisi oldu. Schwarzmaler burada arkadaşlar edindi, yavaş yavaş Türkçe öğrenmeye başladı. Günlerini deniz kıyısında dolaşarak, temiz havanın, güneşin keyfini çıkararak, Türk dostlarıyla sohbetle geçiren Schwarzmaler 4 gün önce şiddetli böbrek ve karın ağrısıyla kıvranmaya başladı. Arkadaşlarının yardımıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Schwarzmaler böbrek sancısı çektiğini düşünürken, ölümün eşiğinde olduğunu öğrendi. Çekilen bilgisayarlı tomografisinde aortta anevrizma (balonlaşma) tespit edildi. Hastayı hemen ameliyata aldıklarını belirten Kalp ve Damar Cerrahı Doç.Dr. Özalp Karabay, şunları söyledi:
“Karın aort damarının yanısıra iki ayağa giden ana damarlarda balonlaşma yani anevrizmatik genişleme tespit edildi. Üstelik karın aortasındaki anevrizmanın yırtıldığını ameliyata girmeden biliyorduk, sol bacağa giden ana damardaki yırtığı ise operasyon sırasında belirledik. Yani bu hastada 7 santimetre çapında karın aortasında, 3'er santimetre çapında da iki bacak ana damarında anevrizma vardı. Ve ikisi yırtılmış iç kanamaya neden olmuştu. Yoğun kanaması da vardı. Bu yırtılmalar erken tanı ve erken cerrahi uygulanmayacak olursa hastanın ölümüyle sonuçlanır. Ameliyatta bu iki yırtılma bölgesindeki kanama odakları tamamen temizlendi, yeni damar takıldı. 2 ana damarda yırtık olup hastanın operasyona kadar yaşaması mucize. Ameliyat başarılı geçti ve hastamız şu anda serviste, taburcu olabilecek hale geldi. Bu şanslı bir vakaydı. Hipertansiyonu ve karın ağrısı olan özellikle erkek olgularda anevrizmalar her zaman düşünülmeli. Çünkü bunların yırtılması durumunda hastalar hastaneye ulaşamadan kaybediliyor. Hastamızın iki yırtık olmasına karşın taburcu aşamasına gelmesi bizim açımızdan çok sevindirici.”

Öte yandan Türkleri çok sevdiğini, Sığacık'a yerleşmesinde sadece havasının, doğasının değil insanlarının güzelliğinin rol oynadığını belirten Gustav Schwarzmaler, “Ben böbrek sancısıyla geldiğimi sanıyordum. meğer yolun sonuna gelmişim. Ama Türk doktorları sayesinde bugün hayattayım. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hiç hastanede yatmamıştım. Burada çok ilgi görüyorum, çok iyi bakılıyorum. Sığacık'taki dostlarım da ziyaretime geliyor. Herşey çok iyi, çok teşekkürler” diye konuştu.

Alman hastanın hayatını Türk doktorlar kurtardı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-