batur_han
##SÜPER MODERATOR##
Mesaj Sayısı : 400 Yaş : 30 Nerden : 8-F den İş/Hobiler : satranç-bilgisayar oyunları Lakap : bambam <i><b>REP PUANI</b></i> : <b><i>PAYLAŞIM</b></i> : <u><b>Tuttuğu takım</b></u> : ***FENERBAHÇE*** Kayıt tarihi : 27/12/07
| Konu: İslam aleminin derdi, 'Boş ol' SMS'leri Paz Ocak 20, 2008 12:15 pm | |
| İslam âleminde erkeklerin cep telefonu mesajıyla (SMS) eşlerini boşama modası Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar'ın ardından Mısır'da yayılıyor.
Kahire'de 25 yaşında mühendis bir kadının hayatı eşinin cep telefonundan gelen 'Boş ol' mesajıyla karardı. Subay olması sebebiyle evden uzaktaki kocanın bir telefon tartışmasının ardından 'Seni boşuyorum' mesajı gönderdiği, araya akrabaları girince ikinci kez aynı mesajı attığı ve yüzyüze gelindiğinde de 'Seni boşuyorum' dediği kadının gerçekten boşanıp boşanmadığını mahkeme belirleyecek.
Gelgelelim ulema da 'Cepten eş boşanır mı' tartışmasına daldı. Sünni fıkhına göre üç talak (boşanma) hükmünden sonra eşler bir daha birbiriyle evlenemiyor. Asırlardır ulema sürecin 'Seni üç talakla boşuyorum'a indirgenmesinin geçerliliğini tartışırken, buna SMS boyutu eklendi. Bugünkü soru şu: Subay üç kez 'Boş ol' dediği için birleşme kapısı kapandı mı? Kadın artık eşiyle birleşmek istediklerini, ama danıştığı din adamlarının 'Allah nezdinde üç kez boşanma gerçekleşti, dönemezsiniz' dediğini söylüyor. Oysa yargı SMS'le boşanmayı geçersiz bulabilir. Cepten boşanmayı Malezya, BAE ve Katar'daki ulema geçerli, Singapur'daki ulema geçersiz saymıştı. | |
|