batur_han
##SÜPER MODERATOR##
Mesaj Sayısı : 400 Yaş : 30 Nerden : 8-F den İş/Hobiler : satranç-bilgisayar oyunları Lakap : bambam <i><b>REP PUANI</b></i> : <b><i>PAYLAŞIM</b></i> : <u><b>Tuttuğu takım</b></u> : ***FENERBAHÇE*** Kayıt tarihi : 27/12/07
| Konu: 'Ben müzmin sakat değilim' C.tesi Ocak 19, 2008 4:18 pm | |
| Beşiktaş'a 2003-2004 sezonunda transfer olan, daha sonra 1 yıllığına Gaziantepspor forması giydikten sonra yeniden siyah beyazlı takımda kendine yer bulan Gökhan Zan, geride kalan yıllarda gösterdiği iyi performansının yanı sıra yaşadığı sakatlıklarla da sık sık gündeme geldi.
Geçtiğimiz sezon bir kez omzu çıkan, diz kapağında esneme meydana gelen Gökhan'ın şansızlıklar bu sezonda yakasını bırakmadı. 3 Kasım'da oynanan Fenerbahçe maçında adalesinde yırtık meydana gelen ve bu sakatlığı sonucu 70 günü aşkın bir süredir takımında ayrı kalan tecrübeli futbolcunun tedavisi sona erdi ve yeniden takımdaki yerini alabiymek için çalışmalara başladı.
Gökhan Zan, DHA'ya yaptığı özel açıklamada bir hafta içinde eski formana kavuşacağını söylerken, yaşadığı sakatlıklar sonrası psikolojik olarakta etkilendiğini ama bu durumun üztesinden geldiğini söyledi.
"BİR HAFTA İÇİNDE YÜZDE YÜZ HAZIR OLACAĞIM" "3 Kasım'da oynanan Fenerbahçe maçında talihsiz bir sakatlık geçirdim. Adalemde yırtık oluştu. Bu sakatlık sebebiyle yaklaşık yedi hafta takımımdan ayrı kaldım. Benim için çok üzücü bir durum oldu. Takımıma katkı sağlayamadım. Artık takım arkadaşlarımla birlikte çalışmaya başladım. Bir hafta içinde de yüzde yüz oranında hazır olacağımı tahmin ediyorum. Umarım bundan sonrada böyle sakatlıklar yaşamam. Tedavi sürecimin 4 haftasını Hollanda'da 4 haftasını Türkiye'de geçirdim.
Hollanda'ya kulübün izniyle gittim. Oraya gitmemin en önemli sebebi psikolojik olarak da kendimi hazırlamaktı. Daha öncede sakatlıklar yaşadım ve yurt dışına giderek tedavi sürecini daha iyi geçireceğimi düşündüm. Böyle üst üste yaşadığınız sakatlıklardan sonra zihinsel olarak da çalışma ortamınız çok önemli. Profesyonel futbolcuların bu durumların üstesinden gelmesi gerekiyor. Her şey fiziksel sorunlara bağlı olmuyor.
Bu tip sorunların üstesinden gelmelisiniz. Çünkü futbolda hiçbir şey garanti değil ve böyle talihsizlikler yaşayabiliyorsunuz. Tek örnek ben değilim, birçok sporcu bu durumlarla karşı karşıya kalıyor. Bu durumlarda yaşamayı öğrenmelisiniz. Üst düzey bir futbolcuysanız bunun gibi veya daha ağır sakatlıkların üstesinden gelmelisiniz"
"BEN MÜZMİN SAKAT DEĞİLİM" Gökhan, sık sık sakatlanması sonucu kendisine müzmin sakat denmesinden rahatsızlık duyduğunu dile getirirken, bu sezon sakatlandığı Fenerbançe maçı öncesi hasta olmasına rağmen takımını yalnız bırakmamak için oynadığını ama yaşadığı şansızlık sonucu sakatlanmasından ders çıkardığını belirtti.
"Yaşadığım bu sakatlıklar çok abartıldı. Benim adalelerim çok kuvvetli ve tüm doktorlar böyle söylüyor. Ama çok talihsizlikler yaşadım. Son olarak belimle alakalı bir sorunum vardı. Bel bölgemi kuvvetlendirerek bu sorunu aşacağım. Daha önce de ufak tefek bazı adale problemleri yaşayabiliyordum. Ama bana müzmin sakat dediler. Ben bu söylemleri çok ciddiye almıyorum. Daha önce yaşadığım sakatlıklarda şansızlık sonucu oldu. Geçen sezon omzum çıktı, diz kapağımda esneme meydana geldi ve bu iki olayda tamamen talihsizlikler sonucu oluştu. Bu sene de Fenerbahçe maçına kadar çok iyi bir performans yakalamıştım. 14 - 15 maç oynamıştım. Ama Fenerbahçe maçında insanların bilmediği bir şey vardı.
Ben o maç öncesi hastaydım ve bir hafta antrenman yapmamıştım. Bu durumu kimse bilmiyor ve ben takımımı yalnız bırakmamak için bu fedakarlığı yaptım. O maçta belki profesyonelce davranarak oynamamam gerekiyordu ama ben takımımı yalnız bırakmamak için sahada olmak istedim. 3 - 4 gün serum tedavisi gördükten sonra o maça çıktım. Ben bu tür olaylardan ders çıkarıyorum. Böyle hataları yapmamak lazım. Tamamen iyi niyetimden kaynaklanan bir sorun oldu. Umarım böyle talihsizlikleri bir daha yaşamam"
"BU SEZON TAKIM ARKADAŞLARIM GÖZLERİNDE ŞAMPİYONLUK HIRSINI VE İSTEĞİNİ GÖREBİLİYORUM" Tecrübeli futbolcu Beşiktaş'ın bu sezon geride kalan 4 yıla göre daha çok şampiyonluğu isteğini ve bu hırsa takim arkadaşlarının gözlerinde gördüğünü ifade etti.
"Sezonun ikinci yarısına iyi hazırlandık ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Ben takımdan ayrı kaldığım dönem içerisinde arkadaşlarımın oyun olarak her geçen gün daha da iyiye gittiğini gördüm. Daha özverili ve disiplinli davranıyorlar. Yediğimiz gollerin iki katını atabiliyoruz. Bu özelliklerimizi sezon sonuna kadar sürdürürsek şampiyonluğun en büyük adayı oluruz. Ayrıca bu yıl takım içinde daha önceki yıllarda olmayan bir duyguyu hissediyorum. Bu sezon takım arkadaşlarım gözlerinde şampiyonluk hırsını ve isteğini görebiliyorum.
Umarım bu isteğimizi sezon sonuna kadar sürdürürüz ve elimizi taşın altına koyarak, sorumluluktan kaçmayarak, bu 5 aylık süreyi tamamlayıp şampiyonluk kupasını kaldırırız"
"TRANSFER EDİLECEK OYUNCUNUN EN AZ BİZİM KADAR İYİ OLMASI GEREKİYOR" Gökhan, Beşiktaş yönetiminin bir süredir kadroya dahil etmek istediği yabancı stoper arayışlarına saygı duyduğunu söylerken, transfer edilecek futbolcunun en az kendileri kadar iyi olması gferektiğini vurguladı.
"Yönetim kurulumuzun transfer çalışmalarını saygıyla karşılıyorum. Teknik heyet ve yönetimimiz yeni bir stopere gerek duyuyorsa bizim söyleyeceğimiz birşey yok. Çünkü şampiyonluk yarışında herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Yeni alınıcak isim kaliteli bir futbolcuysa ve en az bizim kadar kaliteliyse mutlaka Beşiktaş'a yarar sağlayacatır. Ama en az bizim kadar iyi değilse gereksiz olduğunu düşünüyorum. Doğru transferi yapmak çok önemli. Kadromuzda Baki, İbrahim Kaş gibigenç ve yetenekli futbolcular var.
Yeni ve kaliteli bir futbolcu daha gelirse rekabet ortamı artacak. Böyle bir ortamdan da başarı doğar. Beşiktaş'ın alacağı yeni savunma oyuncusu bize katkı yapacaksa ve şampiyonluk yolunda bize destek olacaksa başımızın üstünde yeri var. Başkanımızında ve teknik heyetin bana güvendiğini biliyorum. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Ben Beşiktaş terbiyesini kazanmış bir futbolcu olarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bana olan güveni boşa çıkmarmayıp şampiyonlukta katkım olmasını istiyorum.
Beşiktaş'ın defansı yerli oyunculardan oluşuyor ve şimdiye kadar kendi aramzıda bir sorun yaşamadık. Biz hem milli takımda oynuyoruz hem de uzun bir süredir beraberiz. Fenerbahçe veya Galatasaray'da bizim gibi oyuncular olsaydı belki onlarda bizleri tercih ederlerdi. Çünkü rakiplerimizin böyle bir avantajı yok. Devamlı yabancı oyuncularla defansı oluşturdular. Biz İbrahim Torama, İbrahim Üzülmez hatta İbrahim Kaş ile beraber 3-4 yıldır beraber oynuyoruz."
"BEŞİKTAŞ'TA KALMAK'TA BÜYÜK BİR TRANSFERDİR" Gökhan Zan, beşiktaş ile sezon sonuna kadar sözleşmesi olduğunu söylerkin, mukeavelesi bittiğinide önce Beşiktaş ile anlaşmaya çalışacağını belirtti. Zan Beşiktaş'ta kalmanın da büyük bir transfer olduğunu sözlerine ekledi.
"Benim sezon sonuna kadar Beşiktaş ile sözleşmem var. Bu dönemde ilk düşündüğüm şey şampiyonluk. Bunu yaşamak istiyorum. Tabi ki Avrupa'da ülkemi ve takımımı en iyi şekilde temsil etmek isterim. aynı zamanda Beşiktaş tarihine adımı yazdırmak istiyorum. Bana göre bu takımda kalmakta büyük bir transferdir. Ama ilk hedefim şampiyon bir takımın şampiyon bir oyuncusu olmak istiyorum. Sezon sonunda ilk önceliğim Beşiktaş olacaktır. İlk olarak kulübümle anlaşmaya çalışacağım. Çünkü ben Beşiktaş'ta Gökhan Zan oldum."
"UMARIM BEŞİKTAŞ'TA İKİNCİ YARI GÖSTERECEĞİM PERFORMANSLA AVRUPA ŞAMPİYONASINDA FORMA GİYERİM" 2008 Avrupa Futbol Şampiyonasında forma giymek istediğini dile getiren Gökhan, Fakin Terim'in kendiseni olan güvenini boş çıkarmayacağını kaydetti.
"Fatih Terim hocamız bana şimdiye kadar hep güvendi. Bana formayı hep verdi ve bende elimden geleni yaptım. Ama sakatlıklarım milli takım kariyerimi etkiledi. Norveç ve Bosna Hersek maçlarında Ay YIldızlı formayı giyemedim ve bu beni çok üzdü. Umarım Beşiktaş'ta ikinci yarı göstereceğim performansla Avrupa Şampiyonasında forma giyerim. Orda da amacım Avrupa Şampıyonasını kaldırmak olacaktır."
"ZAGO VE RONOLDO'DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM" Takımın genç teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ve manajer Sinan engin ile aib kardeş gibi olduklarını söyleyen başarılı futbolcu, geçmiş yıllarda Zago ve Ronaldo'dan çok şeyler öğrendiğini dile getirdi.
"Ertuğrul Sağlam'ın genç bir tekinik adam oluşu bizim için bir avantaj oldu. Onunla çok iyi anlaşıyoruz. Bizimle bir abi kardeş gibi ilişki kurabiliyor. Sinan Engin ile de iyi anlaşıyoruz. Onun futbolcular üzerinde olumlu etkileri oluyor. Bizimle maçlarda önce ve sonra devamlı konuşuyor. Benimle de sakatlığım dönemim de çok ilgilendi. Kimsenin benimle ilgilenmeyeceği kadar ilgilendiği diyebilirim. Onun da şampiyonluğumuza katkısı olacağını düşünüyorum. Ben ayrıca Zago ve Ronoldo'dan çok şey öğrendim. Onlar üst düzey futbolculardı. Tecrübeleri ve yeteneklerini çok iyidi.
Beşiktaş'ta forma giydikleri yıllarda ben onları yedek kulübesinden izlerken bile çok şeyler öğrendim. Ben de zamanla olgunlaştım ve umarım bundan sonraki yıllarda arkamızdan gelen genç oyunculara iyi örnek olurum." | |
|