[Tr]_PuNiShErS_[Tr]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[Tr]_PuNiShErS_[Tr]

TrRap Forum ve Paylaşım Alanı

AnasayfaPortalliLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Saldırı hem askere hem halka

YazarMesaj
batur_han

##SÜPER MODERATOR##

##SÜPER MODERATOR##
batur_han

Erkek
İş/Hobiler : satranç-bilgisayar oyunları
Lakap : bambam
<i><b>REP PUANI</b></i> :
Saldırı hem askere hem halka Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Saldırı hem askere hem halka Right_bar_bleue

<b><i>PAYLAŞIM</b></i> :
Saldırı hem askere hem halka Left_bar_bleue110 / 100110 / 100Saldırı hem askere hem halka Right_bar_bleue

<u><b>Tuttuğu takım</b></u> : ***FENERBAHÇE***

Saldırı hem askere hem halka Empty
MesajKonu: Saldırı hem askere hem halka   Saldırı hem askere hem halka EmptyC.tesi Ocak 05, 2008 5:00 pm

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Dünkü menfur saldırı yalnız Silahlı Kuvvetlere değil, halka da yapılmış bir saldırıdır. Bu çok önemli" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, kuvvet komutanlarıyla birlikte Diyarbakır'a gelerek Vali Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaret etti. Bayükanıt, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'daki terör eyleminin, terör konusundaki birçok gerçeği de gözler önüne serdiğini kaydetti.

Halka yapılmış bir saldırı
Başsağlığı dilemek, yaralıları ziyaret etmek ve detaylı bilgi almak amacıyla Diyarbakır'a geldiğini ifade eden Büyükanıt, şöyle konuştu:
"Bir hususu üzerine basarak ve altını da çizerek ifade etmek istiyorum. Dünkü menfur saldırı yalnız Silahlı Kuvvetlere değil, halka da yapılmış bir saldırıdır. Bu çok önemli. Bu, vatandaşımızın canına da düzenlenmiş bir terör eylemidir. Hedef gözetilmeksizin yapılan bir terör eylemidir.

Bir hususu da ifade etmek istiyorum. Sivil vatandaşlara, çocuklara zarar vermek istemeseydi bu katiller, o servis otobüsünün Devegeçidi'nden patlamanın olduğu yere gelene kadar birçok eylem yapılacak yer var. Ama Diyarbakır'ın en işlek caddelerinden birinde yapılması, asker kadar sivillerin de hedef alındığını göstermektedir. Çünkü orada patlayan bombadan sivillerin zarar görmemesi mümkün değildi. Sayın Valimiz de ifade etti. Çocuklar öldü. Bir çoğu yaralandı. Bu insanlığa sığmayan, hedef gözetmeyen bir terör niteliğidir. Ve Diyarbakır'da demek ki huzur ve sükunun hakim olmasını arzu etmeyen bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Bu nokta çok önemli. Ben tabii ki hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet; kederli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Büyükanıt, yıllardır terörle mücadele edildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Diyarbakır'ın ismi terörle anılmamalı
"Diyarbakır'ın artık ismi terörle birlikte anılmamalıdır. Diyarbakır buna layıktır. Diyarbakır'ın layık olmadığı terör eylemidir. Biz yıllardır terörle uğraşıyoruz. Tabii ki üzülürüz ama duruşumuzu da değiştirmeyiz. Hatta bu kararlılığımız daha da artar. Bu bakımdan ben yaralananlara acil şifalar dilemekle birlikte, Diyarbakır halkının bütününe geçmiş olsun diyorum ve bir daha böyle bir şeyin olmamasını temenni ediyorum. Güvenlik güçleri kendilerine verilen görevi; mülki amirleri, askeri kanatla terör denen bela ile mücadeledeki kararlılıkları tabii ki sürdüreceklerdir. Zaten dün meydana gelen olay bu paniklemenin bir sonucudur. Kuzey Irak'ta verilen zayiatın paniklemesi içindedirler. Ama bu onların sonunu değiştirmez."

İşbirlikçilerle terörist arasında fark yok
Orgeneral Büyükanıt, yaralı askerlerle ilgili olarak, 1 teğmenin kafasındaki çatlak nedeniyle beyin ameliyatı geçirdiğini, 2 askerin de orta derecede yanık olduğunu belirterek, diğer yaralıların sağlık durumunun endişelenecek durumda olmadığını ifade etti.

Kentlerde teröre karşı önlem artırılacak mı sorusuna, Orgeneral Büyükanıt, "Şehirlerimizin yapısı belli. Sokakların sağı solu araç parkı. Bu durum tabii tehdit oluşturuyor. Ama arabaları nereye götüreceğiz. Çok kolay eylem. Yolun kenarına koyun geçerken basın. Teorik olarak önlemler alınabilir ama pratiğe yansıması zor. Evlerin altında garaj yok. Apartman yapısında maalesef çok büyük tehdit oluşturuyor. Bunu bir veya iki terörist yapabilir. Ama mutlaka işbirlikçisi var bilgi veriyor. Olmaması mümkün değil. İşbirlikçilerle teröristler arasında hiçbir fark yok. Dolayısıyla halkımız duyarlı olduğu takdirde, hassas olduğu takdirde bir çok işbirlikçi de yakalanabilir. Ufacık bir köy düşünün orada kimin ne olduğu herkes tarafından bilinir. Eğer orada bir şey varsa ve bu deşifre edilmiyorsa terörle mücadelemiz zorlaşır" dedi.

Saldırı hem askere hem halka
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-