By_Eldorado
ADMİNİSTAROR
Mesaj Sayısı : 195 Yaş : 30 Nerden : Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu İş/Hobiler : Pc oyunları oynamak-sevdiğim filmlere bakmak-tv islmek... Lakap : Bulamadm <i><b>REP PUANI</b></i> : <b><i>PAYLAŞIM</b></i> : Kayıt tarihi : 27/12/07
| Konu: Atso'nun 83. Kuruluş Yıldönümü C.tesi Ara. 29, 2007 11:19 pm | |
| Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin Dünya Ekonomisindeki İlk 10 Ülke Arasına Girebilmesi İçin Kayıtlı Ekonomiye Geçerek Şirketlerini Hızla Büyütmesi Gerektiğini Söyledi.
Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 83. kuruluş yıldönümü, Ali Çoşkun Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende Sakarya'da ihracat, çevre ve vergi şampiyonu kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk, törende yaptığı konuşmada, 2013 yılı hedeflerinin, iller arasındaki gelişmişlik sıralamasında 23. olan Sakarya'nın Türkiye'nin gelişmiş ilk 10 ili arasında yer almasını sağlamak ve kişi başı milli gelirden aldığı payı 10 bin doların üzerine çıkarmak olduğunu kaydetti.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise, dünya ticaret hacminin son 17 yılda 12 misli büyüyerek 12 trilyon dolara ulaştığını belirterek, "Bu, bizim gibi işadamları için hem bir fırsat, hem de bir tehdittir. Bu işten kazançlı çıkarsak fırsat, çıkamazsak tehdit yaşamış oluruz. Kazanabilmek her gün büyüyen pastadan bize düşen payı da büyütmemiz lazım. Sihirli formül, çok üretip çok alan ve çok satan olmaktır. Bunu yapamazsak ileride kaybederiz. Bundan kurtuluş yok. Peki bunun için ne lazım? Para, yani finansman lazım. Onun yolu da iki yerden geçiyor. Ya şirketleriniz evlenerek güçlü sermaye şirketleri haline gelecekler ki biz bunu başaramıyoruz, ya da finansman kaynaklarına ulaşabiliyor olmanız lazım, ama finansman kaynaklarına ulaşabilme şansımız da yok. Niye yok? Kayıt dışı çalıştığımızdan dolayı" dedi. Kayıt dışı ekonomi nedeniyle çoğu şirketin bilançosunda karın yer almadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Şirketin bilançosunda kar yok ki, rakamlar doğru değil. Rakam doğru olmayınca da finansmana hiç ulaşamayacağız. Yani işimizi büyütemeyeceğiz. İşimizi büyütemeyince hep beraber ağlamaya başlayacağız. Kendimize dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinde yer almak için hedef koyduk. Bunun için şirketlerimizi büyütüyor olmamız lazım. Dünyanın en büyük 17 ekonomisi arasında Türkiye var ama dünyanın ilk 100 büyük şirketi arasında bir tane bile Türk şirketi yok. Yunan şirketi var, zoruma gidiyor bu benim. Dünya ekonomisindeki ilk 10 ülke arasına girebilmek için kayıtlı ekonomiye geçerek şirketlerimizi hızla büyütmemiz lazım" diye konuştu.
Hisarcıklıoğlu, 2007 yılının siyaset gündemiyle dolup taştığını ifade ederek, "2007 yılında ben ikaz ettim. 'Bu yıl iki ağır seçim geçireceğiz. Şu siyaseti gündemden öteleyelim. Türkiye'nin gündeminde ekonomiyi tutalım' dedim. Biz gündemimizde ekonomiyi tutamadık. 2007'nin gündemi tamamen siyaset ağırlıklı oldu. Siyaset olunca ekonomi unutulur. Bizim kaybımız bu oldu. İnşallah hep beraber 2008 yılında ekonomiyi birinci plana çıkarırsak 72 milyon olarak kazançlı çıkarız. Siyaset ve futbol yerine ekonomi konuşalım. Siyaset ve futbolda sermaye tükenmez" dedi.
Konuşmaların ardından Gelir ve Kurumlar Vergisi'nde dereceye giren Hüseyin Coşkun, Hasan Basri Şen ve Raşit Dünya'ya ödüllerini Sakarya Valisi Hüseyin Atak verdi. İhracat kategorisinde birinci sırada yer alan Toyota Otomotiv Sanayi, Goodyear Lastikleri Adapazarı Şubesi, Federal Mogul Sapanca Segman ve Gömlek Üretim Tesisleri A.Ş. ve Otokar A.Ş.'ye ise ödüllerini Hisarcıklıoğlu verdi. Çevre ödülünde dereceye giren Toyota Otomotiv Sanayi, Güneş Süt Gıda Sanayi ve Tırsan'a da ödüllerini TSE Genel Müdürü | |
|